«Ένας σκίουρος μια μέρα…» στο σχολείο μας

«Ένας σκίουρος μια μέρα…» στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων Β΄1 και Β΄2 παρουσία της κας Κασελούρη Αγγελικής, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Φιλαναγνωσίας-Δημιουργικής Γραφής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κάτω Αχαΐας, και αντιπροσωπείας μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΛΕΙΑ».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Ο μαγικός κόσμος της Βιβλιοθήκης & οι θησαυροί της», που εντάσσεται στον άξονα «Διδασκαλία, Μάθηση και Αξιολόγηση».

Η κα. Κασελούρη μίλησε στους μικρούς μαθητές για την αξία της Φιλαναγνωσίας και αγάπης προς το βιβλίο, καθώς και για τα οφέλη που απορρέουν από αυτή. Στη συνέχεια, διάβασε στους μαθητές το παραμύθι «Ένας σκίουρος μια μέρα…» (Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, εκδ. Σαββάλας), οι οποίοι μετέπειτα υποδύθηκαν τους ήρωες της ιστορίας.

Οι μαθητές, στο πλαίσιο της εργασίας σε ομάδες, συμμετείχαν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες καλλιέργειας προφορικού λόγου, αφηγηματικής ικανότητας και ικανότητας διάταξης χρονικής ακολουθίας της ιστορίας, εικαστικής έκφρασης και θεατρικού παιχνιδιού (κουκλοθέατρο), με την εποπτεία των εκπαιδευτικών των τμημάτων Β΄1 και Β΄2, κας Καράμπελα Σωτηρίας και κας Μαγκλάρα Μαρίας, οι οποίες επιμελήθηκαν και τις δραστηριότητες.

Το Εργαστήρι ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σύνολο των συμμετεχόντων, ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους μικρούς μας μαθητές, πρωταγωνιστές της ξεχωριστής αυτής ημέρας, για τη συμμετοχή τους.

Ένας σκίουρος μια μέρα…